BulgarianChinese (Simplified)English

Услуги

Мисията на Фондация в обществена полза “Пътят на Коприната” с ЕИК 206601045 е да насърчава икономическия растеж и просперитет чрез споделяне на знания, опит и модели относно веригата на доставки, глобалната търговия, логистиката, спедицията и транспорта.

Чрез набор от съдържание с висока стойност внасяме разбиране на процесите с цел подобряване на конкурентоспособността и рентабилността на търговците и хората с предприемаческо мислене в посока осигуряване на честна търговия с производители, намаляване на разходите, минимизиране на риска и осигуряване на качество. За да осигурим финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и услуги свързани с пътувания, преводи, договори, стоков контрол, транспорт и митническо агентиране, което допринася за изпълнението на мисията ни да внесе яснота и да отговорим на важни въпроси относно тези процеси. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие под формата на обучителни инициативи и кампании. Повече за фондацията може да видите в страница „За нас“.

Свържете се с нас, ако имате нужда от следните услуги:

Организация на бизнес пътуване

Вие ще получите нашето пълно съдействие за организация на вашето посещение и по време на престоя ви в Китай. Това включва издаване на китайска виза, резервация на самолетен билет и хотел, трансфер хотел-летище-хотел.

Преводач – сътрудник в Китай

Ако планирате пътуване до Китай, ние предлагаме услугите на професионален преводач. Той ще бъде с вас не само по време на престоя ви там, но ще проследи и целия процес по изработване, контрол и изпращане на стоката от нейната начална дестинация.

Това включва:

 • Посещение на търговски изложения, пазари на едро и фабрики на производители.
 • Уточняване на всички детайли относно избраните артикули и коректното им описване в заявката и договора ви.
 • Помощ при сключване на договор. Освен изчерпателен и прецизен, той трябва да бъде валиден и на китайска територия.
 • Проследяване на процеса на изработка и изпълнение на поръчката според сроковете и детайлите в договора.
 • Стоков контрол – трябва да имате гаранция за качеството по време на производството, а също и за крайния продукт.
 • Приемане на стоката в наш склад в Китай.
 • Товарене и изпращане на контейнера. Нашият партньор в Китай ще ви изпрати снимки от процеса по товарене, номер на контейнера и къде да следите кога ще пристигне до посоченото от вас пристанище.
 • Подготовка на експортни документи.
 • Митническо агентиране според Китайските изисквания и законодателство.
 • Съдействие с междукултурните си познанията по време на преговорите.

Сключване на договор в Китай

Подписване на договор с фабрика в Китай е изключително важен етап от процеса на преговори. При различните продукти изискванията са различни. Всеки един детайл е много важен и трябва да се обсъди обстойно и да се опише подробно в договора.

Трябва да се уточнят всички детайли от поръчката, като:

 • Дизайн и спецификации на крайното изделие – цвят, размер, материал, лого, опаковка.
 • Срок на доставка.
 • Цена.
 • Транспортиране.
 • Складиране.

Контрол на качеството

Контролът на качеството на изделия, произвеждани в Китай е задължителна процедура, ако искате да получите качествен продукт. Това важи не само за първата ви поръчка, а и за всяка следваща. Основният проблем е, че ако не сте юридическо лице, регистрирано в Китай, съответно нямате валиден договор и при евентуална рекламация не можете да направите нищо. И фабриките го знаят. Затова често правят компромис с качеството и сроковете на доставка.

Нашите компетентните специалисти внимателно ще проверяват всички необходими функции, така че можете да бъдете сигурни, че производителят ще достави качествен продукт. Регулярно ще получавате подробен писмен доклад със снимки на резултатите от одита, при необходимост и образци на продукти.

Митническо агентиране в България

Ние работим с митнически агенти на летище София и пристанища Варна и Бургас. Услугите на митнически агент ви гарантират бързото и компетентно оформяне на всички видове митнически документи. Той ще установи вашата пратка и ще се увери, че всичко е наред с нея и сертификатите и документите ѝ са коректни и налични.

Транспорт на стоки от Китай

Транспортиране на поръчаната стока и изготвяне на експортни документи и митническо агентиране, съгласно наредбите в Китай. Благодарение на дългогодишния опит на членовете на нашия екип, ние разполагаме с ресурс и изградената мрежа от превозвачи в Китай. Можете да изберете най-подходящия за вас вариант – сухопътен, морски или авиопревоз.

Изпратете ни запитване

Свържете се с нас. Ще се радваме да съдействаме.